Sudzukice z patatas bravas

Dzisiejszy obiad czyli pieczone ziemniaki z sosem a la salsa inaczej mówiąc Patatas bravas :)
do tego smażone pikantne kiełbaski z jagnięciny – cevapcici.

Ugotowane ziemniaki już czekają:

Patas bravas

Sos wesoło pyrka sobie na patelni :) składniki na sos:

  • pół cebuli drobno skrojone,
  • 2 ząbki czosnku wyciśnięte i  podsmażone,
  • mielona słodka papryka + trochę drobno mielonych papryczek jalapenio,
  • cały pomidor skrojony drobno,
  • liść laurowy

To wszystko trzeba trochę zredukować, ewentualnie jeśli od początku jest gęste to podlać  wszystko wodą.

Patas bravas

A to rzeczone kiełbaski, które nazywają się Sudzukice ( kupione w Mostarze w Bośni i Hercegowinie):

kielbaski sudzukice

Ziemniaki (Patatas bravas) podsmażone:

ziemniaki Patas bravas

i efekt końcowy oczywiście zjedzony wśród odgłosu cykad :)

smacznego

SMACZNEGO!!